Verslagje Go Toernooi 2014

Verslag van de 10e Editie van het Delfts Toernooi.

Het weekend van 5 en 6 september werd weer het Delftse Go toernooi gespeeld. Voor de 10e keer dit maal. Om de trend van het Utrechts toernooi door te zetten (meer spelers dan het jaar ervoor), heeft ook Delft extra aan de weg getimmerd om het toernooi onder de go-ers bekend te maken. Laurens Spijker is zelfs vanuit Shanghai ingevlogen met extra prijzen. En Herman Hiddema vierde de zaterdagavond zijn verjaardag, een aantal gezellige Groningers meenemend, die uiteraard ook gelijk meededen aan het Delfts toernooi.
En het is gelukt: met 47 spelers die minimaal 1 ronde meespeelden waren er meer deelnemers dan vorig jaar.

Het toernooi
De bar lag op 2e dan, wat een topgroep van 10 spelers opleverde. Koen Pomstra en Robert Rehm waren als 5e dans de favorieten.
Na 2 partijen waren Koen Pomstra, Robert Rehm en Rene Aaij nog ongeslagen. Koen won in de derde ronde van Rene en Robert won van Herman Hiddema waardoor Koen en Robert hun favorietenrol leken waar te maken. Koen viel helaas ziek uit en doordat Rene en Robert beide hun 4e ronde wonnen moesten zij in de laatste ronde onderling uitmaken wie het toernooi zou winnen. Robert had een punt meer maar doordat Rene voorafgaand aan de laatste ronde meer weerstandspunten had mocht ook hij nog hoop hebben op de toernooiwinst. Rene Aaij gaf het toernooi toch nog een verrassende wending door de onderlinge partij te winnen en op weerstandspunten het felbegeerde Delfts-blauwe tegeltje te bemachtigen.
Robert Rehm werd tweede en Koen Pomstra werd ondanks dat hij eerder weg moest toch nog derde.

Naast het tegeltje voor de winnaar was er ook een geldprijs, net als voor de nummers twee en drie.
De overige spelers waren ook goed aan elkaar gewaagd, zo zelfs dat er geen enkele speler een 4 uit 5 of 5 uit 5 score wist te behalen. Daarmee werden ook de prijzen die hiervoor gereserveerd waren toegevoegd aan de prijzentafel. Door middel van loting werden alle prijzen verdeeld.

De volledige uitslagenlijst is hier terug te lezen.

Catering
De catering was weer in de vakkundige handen van Tiety Kooistra en Joop Kwak, met hulp van Marina Dam. Er was (naar velen zeggen) heerlijke zelfgemaakte taart, goedbelegde broodjes, tosti's en andere lekkernijen.
Hoewel er vorig jaar al commentaar van sommige deelnemers kwam dat er vooroorlogse prijzen voor dit alles gevraagd werd, was de prijs dit jaar gewoon gelijk gebleven.
De zaterdagavond was er een rijsttafel verzorgd door het Delftse Kokscollectief, die in het stamcafé van de Delftse club, De Klomp, met smaak werd verorberd.

Al met al een geslaagd toernooi. Met dank aan alle deelnemers en vrijwilligers en hopelijk tot volgend jaar!